Het ontstaan van de kennelnaam

De Labrador Retriever is van oorsprong een vissershond, die rond 1800 de vissers uit Labrador (een provincie van Canada met als hoofdstad St. John’s) behulpzaam was met het uit zee slepen van de vissersnetten en het apporteren van vis die uit de netten viel.

De vissers hadden veel handelscontacten met Engeland en wisselden naast goederen ook werkhonden met elkaar uit.

De Engelse adel ontdekte dat de Labrador Retriever ook heel goed te gebruiken is tijdens de jacht. Om zijn werkcapaciteiten te verbeteren werden er ook andere rassen ingekruist  waaronder de Flatcoated Retriever .

In 1903 werd de Labrador Retriever officieel erkend als rashond door de Engelse Kennel Club.

Als eerbetoon aan deze hardwerkende vissershonden die aan de roots stonden van de geweldige honden waar wij dagelijks van mogen genieten heb ik mijn ‘kennel’ in 2003 de naam ‘Fishermans Pride’ gegeven.

Voor kinderen met Epilepsie ontstond de behoefte om een puppy te fokken die nog beter geschikt is als hulphond dan de Labrador Retriever, daarom heb ik in 2020 mijn eerste nest Doodles gefokt door één van mijn Labrador Retriever teefjes te kruisen met een Poedel. 

De Poedel is namelijk nóg makkelijker te trainen en hun intelligentie is bij de puppy’s al te traceren. Doodles zijn net als de Labrador Retriever, lieve gezinshonden die qua karakter nóg aanhankelijker zijn dan de Labrador Retriever. Het zijn levendige honden die snel leren en daardoor makkelijk te trainen.

Over Doodles en met name de Labradoodle, wordt vaak beweerd dat zij druk en onhandelbaar zijn. Dit wordt echter ook vaak beweerd over de Chocolade Bruine Labrador Retriever. De reden hiervoor ligt waarschijnlijk aan de enorme populariteit van al deze variëteiten waardoor puppy’s veelal niet op de juiste manier zijn gefokt én niet in de juiste situatie worden geplaatst.