Fishermans Pride Labradors

Als eerbetoon

De Labrador Retriever is van oorsprong een vissershond, die rond 1800 de vissers uit Labrador ( een provincie van Canada met als hoofdstad St. John’s ) behulpzaam was met het uit zee slepen van de vissersnetten en het apporteren van vis dat uit de netten was gevallen.

De vissers hadden veel handelscontacten met Engeland en wisselden naast goederen ook werkhonden met elkaar uit.
De Engelse adel ontdekte dat de Labrador Retriever ook heel goed te gebruiken is tijdens de jacht. Om zijn werkcapaciteiten te verbeteren werden er ook andere rassen ingekruist  waaronder de Flatcoated Retriever .

In 1903 werd de Labrador Retriever officieel erkend als rashond door de Engelse Kennel Club.

Als eerbetoon aan deze hardwerkende vissershonden die aan de roots stonden van het geweldige ras waar wij dagelijks van mogen genieten hebben wij onze “kennel” in 2003 de naam Fishermans Pride  gegeven.

Opleidingen op Kynologisch gebied

Bij het fokken van en nest Labrador Retrievers  komt meer kijken dan het simpelweg bij elkaar brengen van een reu en een teef.
Tijdens het traject van dekking, dracht en geboorte kunnen zich complicaties voordoen waarbij een gedegen kennis onontbeerlijk is.

Om zoveel mogelijk kennis en ervaring op het gebied van het fokken van een nestje Labrador Retrievers te vergaren, heb ik onderstaande opleidingen gevolgd;

  • Kynologische Kennis KK1
  • Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit
  • Klassieke Homeopathie voor dieren

Daarnaast heb ik de volgende werkervaring kunnen opdoen;

  • Ziekenboeg- en quarantaine  dierenasiel
  • Stage dierenarts
  • Algemene Begeleiding Commissie Nederlandse Labrador Vereniging