Gedragstherapeut

De gedragstherapeut

Er zijn helaas veel hondeneigenaren die een hond hebben die niet goed bij hen past; dominante honden in gezinnen met kleine kinderen, -of als eerste hond bij mensen met weinig ervaring, jagers met een hond zonder jachtpassie, onzekere honden bij onzekere mensen, timide honden in drukke gezinnen etc. !

Een goede gedragstherapeut is in staat door middel van een aantal testen, die veelal nog een keer herhaald worden, de verschillende karakters, werkaanleg en eventuele onhebbelijkheden te traceren. Daarna zal de gedragstherapeut een rapportje opmaken met alle bevindingen.

Nu zijn er fokkers die beweren geen gedragstherapeut nodig te hebben omdat zij reeds lange tijd fokken en het ras door en door kennen. Ook zijn er fokkers die beweren dat wanneer je een gedragstherapeut “moet” gebruiken je dan zelf te weinig verstand van de Labrador Retriever hebt.
Dat is jammer. Wanneer je een gedragstherapeut gebruikt, laat je een onafhankelijk persoon die geen belang heeft bij het nest, volledig objectief naar het nest kijken. Minder leuke karaktertrekken zullen niet verdoezeld worden, en we hebben de mogelijkheid een zo goed mogelijke match te maken, wat voor de pup en zijn nieuwe eigenaar het allermooiste is.

Naar aanleiding van het rapport van de gedragstherapeut maken wij, in samenspraak met de toekomstige eigenaar van de pup, de juiste keuze.