Pup-informatie

Let op waar u een puppy koopt
In het “Oerwoud”  van aangeboden Labrador puppies is het niet altijd eenvoudig een voor u juiste keuze te maken.
Van “Marktplaats” is al bekend dat daar over het algemeen puppies worden aangeboden die op de een of andere manier niet voldoen aan de geldende gezondheidseisen. Deze puppies mogen vaak om die reden niet geplaatst worden op de website van een Rasvereniging of op de “Labrador Fokkers Startpagina”. Daarom kiezen de aanbieders van deze puppies voor “Marktplaats” om hun puppies aan de man te brengen.
Bij de “Nederlandse Labrador Vereniging”  richt men zich voornamelijk op de Jacht en de aangeboden puppies  op de website van de ” Nederlandse Labrador Vereniging” komen bijna allemaal uit werklijnen; geschikt voor mensen die een werkhond zoeken om urenlang mee in het veld te jagen. Deze honden hebben heel veel beweging én uitdaging nodig.

Een goede start
Om de puppies een zo goed mogelijke start mee te geven schenk ik naast de algemeen geldende gezondheidseisen met betrekking tot het fokken van Labrador Retrievers, veel aandacht aan de lichamelijke én geestelijke gezondheid van mijn Labradors.
Zo begeleid ik de teef rond de dekking, dracht en bevalling en de puppies de eerste 7 á 8 weken van hun leven, volgens de Klassiek Homeopathische methode om de weerstand van de puppies zo min mogelijk negatief te beïnvloeden en de puppies een goede start mee te geven voor de rest van hun leven.
De puppies worden in huis geboren en getogen en krijgen dagelijks knuffels van volwassenen en kinderen. Zodra zij dit aankunnen en het weer het enigszins toelaat, gaan de puppies naar buiten. Daar kunnen de puppies op een omheind terrein de wereld ontdekken, ravotten met broertjes en zusjes, kennismaken met onze andere dieren, en zodoende opgroeien tot evenwichtige hondjes.
Als de puppies 7 weken oud zijn worden zij getest door een gediplomeerd gedragstherapeut die van ieder hondje een rapportje opmaakt. Aan de hand van dit rapport wordt een zo goed mogelijke match gemaakt met de nieuwe eigenaren van de pup.

Heeft u interesse in een door mij gefokte pup, dan kunt u contact met mij opnemen.
Na een telefonisch gesprek vraag ik u een uitgebreide vragenlijst in te vullen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de nieuwe leefomgeving van een pup.
Daarna volgt een uitgebreid persoonlijk intakegesprek.

Koopcontract
Alle puppies worden verkocht na ondertekening van een koopcontract. Dit koopcontract is opgesteld in samenwerking met een jurist.
Daarnaast krijgen de puppies een stamboom, Europees Paspoort, een rapport van een gedragstherapeut en krijgt u informatie mee over voeding én opvoeding.